Vad är en inbyggd bokhylla?

May 3

Precis som namnet antyder, är en inbyggd bokhylla en som är inbyggd i strukturen av en vägg, öppen spis, eller andra permanenta hus inslag. Inbyggda bokhyllor kan vara fantastiska rymd sparare, särskilt i små rum där extra utrymme är begränsat. Förutom att visa böcker, kan de vara ett utmärkt förvaringsutrymme för DVD, CD, små skulpturer eller vaser, eller ens barware.

Det enklaste tid att lägga inbyggda bokhyllor är under den inledande konstruktionen av ett rum eller hus. På den tiden, är det oftast väldigt lätt att ta med bokhyllorna i en arbetsplan. Lägga till en inbyggd bokhylla till en befintlig struktur kan vara lite svårare, men det är ofta genomförbart. Även duktiga snickare kanske kan installera en inbyggd bokhylla med lätthet, kan nybörjare byggare vill konsultera en handledningen eller ens en professionell snickare.

En av de vanligaste sätten att lägga till en inbyggd bokhylla till en befintlig struktur är att helt enkelt bygga en permanent struktur ut från väggen. Detta hindrar byggare från att behöva riva ut eller riva delar av en vägg, vilket kan skada den strukturella integriteten av huset. Bygga ut från väggarna ger utseendet på en inbyggd utan veckor av potentiellt farliga arbetskraft. Eftersom denna typ av bokhylla kommer att använda väggen som stöd, kommer det ändå oftast tar mindre plats än en fristående bokhylla.

En utmärkt egenskap hos inbyggda bokhyllor är att de kan anpassas för att passa nästan alla utrymmen. Vissa människor gillar att klä upp välvda dörrar eller entréer genom att installera bokhyllor att omge dörrkarmen. Eldstäder och mantels kan enkelt grepp i rader av bokhyllor, lägga ett bibliotek vältalighet till rummet. Även andra delar av möbler, till exempel en robust säng, kan tjäna som bas för en låg inbyggd bokhylla vid fronten eller vid sidan av sänggavlar.

När du lägger till en inbyggd bokhylla, är det en bra idé att tänka på de objekt som kommer att visas på hyllorna. Skivsamlingar eller konstböcker kräver hyllor av olika storlek och djup än en samling av pocketböcker. För att göra en egen bokhylla effektiv, ta lite tid att överväga visningsplanen för att bestämma höjden och djupet av hyllorna.

  • Inbyggda bokhyllor kan byggas in i strukturen av en vägg.
  • Korrekt mätning och planering möjliggör inbyggda funktioner för hyllor.
  • Inbyggda bokhyllor kan hjälpa en person att visa sin samling.
  • Martini glas kan visas i en bokhylla.