Vad är Skandinavien?

January 28

Beroende på geografiskt läge, språklig anläggning och synvinkel är Skandinaviens mest förvirrande, utbytbara, och ofta STRIDSLYSTEN sikt. Icke-européer verkar airily ovetande om oprecisa den skandinaviska frågan. Européer, dock i sin våldsamma stöd av tradition, och maniskt engagemang för precision och kategorisering, är snabba att korrigera en missriktad definition av "Scandinavian". De är dock inte så snabbt att märka att ordet Skandinavien brukar felstavade som Scandanavia .

Geografiskt hänvisar termen Skandinavien till den skandinaviska halvön. Denna halvö är den nordligaste regionen av den europeiska kontinenten, med extrema norra delarna av den skandinaviska halvön som sträcker sig in Antarktis. Nationerna i Norge, Sverige och Finland, i synnerhet, den norra delen av Finland, utgör den skandinaviska halvön; medborgarna i dessa länder, därför anser sig sanna skandinaver.

Samer, de folk som bebor den arktiska regionen av skandinaviska halvön har traditionellt tagit upp renar som husdjur. Renar är naturligtvis en integrerad del av legenden om jultomten, vilket bidrar till myten om att denna jolly gubben bor på Nordpolen. Dock kommer invånarna i den skandinaviska halvön bestrida eventuella utländska fordringar som Santa är en skandinavisk, varvid Nordpolen separeras från den skandinaviska halvön av Arctic Sea.

Historiskt verkar språket för att ha varit en avgörande faktor för hur olika folk eller nationer som skandinaviska. Termen Skandinavien är gemensam för de svenska, norska och danska språk och är i dag en gemensam avgränsning av nationer som omfattar Skandinavien. Finland, Färöarna och Island, dock fortsätta att ingå i den skandinaviska språk mix, korrekt eller inte, på grund av deras likartade språk än talat på den skandinaviska halvön.

De olika ordböcker i världen gör inte mycket för att klargöra frågor om en definitiv skillnad i Skandinavien. Nästan varje lexikon håller med om att Norge, Sverige och Danmark är sant skandinaviska nationer, men det slutar överenskommelse. Inga fastställda kriterier verkar vara på plats för att inkludera eller exkludera Finland, Island, och / eller Färöarna, bland andra mindre territorier och besittningar, i olika ordboksdefinitioner av Skandinavien.

Ytterligare muddying de nordliga vatten är det faktum att i början av 20-talet, politiska, sociala och kulturella likheter mellan Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island har bestått vad som kallas en "nordisk välfärdsstat." Alltså, för de utanför den skandinaviska halvön, det finns en allmänt accepterad utbyta av termerna "Nordic" och "skandinaviska". Det verkar som, beroende på oscillerande politiska och kulturella riktigheten i den nordiska välfärdsstaten, finländare, danskar och isländska folk anser själva antingen skandinavisk eller nordisk. Termen "nordiska" tyvärr fått lite varaktig vanära under regeringstiden av Adolf Hitler i Tyskland.

  • Det finns ingen verklig överenskommelse om huruvida Island är eller inte är en del av Skandinavien.
  • Norge är ett skandinaviskt land som gränsar Sverige och Finland i de mest avlägsna delarna av norra Europa.
  • Sverige är ett land i Skandinavien.