Vad är Banana Schalottenlök?

March 15

Banan schalottenlök är en typ av mycket stora, långsträckta schalottenlök, som är sötare, mildare släktingar till den gemensamma lök. Dessa alliums växer i klasar runt basen av anläggningen och är mindre vattnig än de flesta lök, med många mycket tunna skikt. Banan schalottenlök kan växa upp till 7 inches (18 cm) i längd och har smidig, brun hud med extremt milda kött inuti. De kan användas i alla recept som kräver vanliga schalottenlök och några kockar föredrar dem eftersom deras storlek gör dem lättare att förbereda sig. Du kan lagra schalottenlök för relativt långa perioder i en sval, torr plats.

Schalottenlök är medlemmar av samma art som den gemensamma multiplikator lök, men växer i grupper runt växtstemen snarare än som en enda glödlampa. De har en smak som liknar vanliga lökar, men är sötare och mildare, med färre svavelföreningar. Alla schalottenlök består av mycket fina, tunna skikt och kan ätas råa eller kokta. Trots deras likhet med lök, kan schalottenlök inte ersättas fritt för dessa grönsaker på grund av deras olika smak.

Den största av de schalottenlök, växer banan schalottenlök till mellan 4 och 7 inches (10 och 18 cm) i längd och ca 2 inches (5 cm) tjocka. Den har en rödbrun tan papery huden med lila eller vitt lager kött som är fuktig men inte blöt. Vissa banan schalottenlök innehålla mer än en glödlampa inne i deras skinn, något som vitlök. Denna schalottenlök främst planteras från apparater, som är ungefär 3 inches (7,5 cm) lång och måste placeras med delen av kolven sticker ut från marken.

Matlagning banan schalottenlök fungerar ungefär som matlagning någon annan schalottenlök eller lök. Denna mat kan ätas rå, stekt, eller sauteed, eller serveras som en knipa. Schalottenlök är också riven eller hackad för användning i såser och smaktillsatser. På grund av dessa schalottenlök "stor storlek, kan de skäras och skalade snabbt, ungefär som en lök, men doppa dem hastigt i kokande vatten gör peeling processen enklare. Eftersom banan schalottenlök innehåller relativt lite vatten, måste de kokas mer försiktigt än konventionella lök, som mycket hög värme ökar risken för att bränna skålen.

Banan schalottenlök kan lagras i flera veckor i taget om de placeras i en sval, torr plats borta från fönster eller artificiell belysning. Liksom lök, tenderar de att gro när de utsätts för ljus, speciellt solljus, och kommer att ruttna om de hålls i en fuktig plats. Dessa grönsaker kan förvaras i påsar och lådor eller uppträdda tillsammans och hängde från taket för torkning.