Vad är en Bilge Keel?

January 18

En slingerkölen är en enhet läggs till skrovet på ett fartyg till hjälp mot att rulla i grov sjö. Den består vanligtvis av en platt, stålplatta svetsad till skrovet vid det område där skrovets sidor vända för att bilda botten. Slingerkölen ger en yta av skrovet för att motstå eller agera mot vattnet för att förhindra rullning. Genom att fästa på skrovet i en vinkel mot botten av fartyget, inte slingerkölen inte lägga till djupet eller utkastet av fartyget. I vissa militära fartyg såsom ett slagskepp, var den anordning som används som en integrerad del i fartygets torpedförsvarssystem.

Till skillnad från många anti-rulle-enheter som kan monteras på ett fartygsskrov, slingerkölen kräver inga styrenheter, tillade bitar eller mekaniska förmågor. Stålbandet är helt enkelt svetsas eller nitas på plats längs skrovet. Medan vanligen används i olika längder och bredder, är den genomsnittliga slingerkölen monterad på skrovet och löper ungefär fulla avståndet från för till akter. Den skjuter ut från början av skrovet till ett avstånd parallellt med sidorna av fartyget. Detta eliminerar alla störningar med dockning av fartyget som orsakas av en utskjutande köl remsa.

I vissa sällsynta fall kan ett fartyg utrustas med två eller flera slingerkölen remsor, är detta emellertid mycket sällsynt. Nackdelen med att installera remsorna på sidan av ett fartyg är den ökade motståndet att slingerkölen platser på framåtrörelse av fartyget. Fördelen jämfört med andra typer av antirull enheter såsom fenor är frånvaron av interiören överträdelse från slingerkölen resulterar i någon minskning av lastutrymme. En fena kräver placeringen av kontroll och operativa komponenter inuti av skrovet, vilket resulterar i en förlust av tillgänglig lastutrymme.

Vissa segeldrivna fartyg använder slingerkölen att bekämpa rulle i stället för en längre köl fena. Detta gör att fartyget att bekämpa rulle samtidigt inte ökar fartygets djupgående genom att förlänga kölen fin. Vissa fartyg konstruerade för att arbeta i både djupt vatten, såsom en stor sjö eller havet samt grunt vatten såsom en flod eller kanal, använder denna typ av köl i stället för en djupt kör skrovet. Genom att använda remsan fästs på ett grunt botten, kan en daycruiser eller personliga yacht rida smidigt i böljande hav och fortfarande navigera de grunda vattnen som krävs för att docka på vissa platser.

  • En slingerkölen orsakar ingen minskning i lastutrymmet.