Vad är skillnaden mellan Personification och Hyperbole?

November 18

Både personifiering och överdrift är litterära termer, och i praktiken varken är tänkta att tas på allvar. Detta kan vara anledningen till att de ofta förväxlas. När en person, till exempel en författare, använder personifikation, han ger människoliknande attribut till en idé eller livlöst föremål. När han använder överdrift, han skapar en överdrift att betona eller betona en punkt. Både personifiering och överdrift används i vardagliga samtal, även om de ofta med i professionella och kreativa exempel på tal och skrift, också.

En person använder personifikation när han ger människoliknande egenskaper till ett livlöst objekt eller en abstrakt idé. Genom att göra detta, har personen gjort objektet eller idé verka som en person. Dessa egenskaper kan vara tankar eller fysiska handlingar. Till exempel, om en författare beskriver vinden som sparkar löven har han använt en instans av personifiering. Han har personifierat vinden, berätta läsare det utförde människoliknande verkan sparkar, och genom att göra så han har förklarat byiga och mäktig stat av vinden.

Å andra sidan, när en författare använder överdrift, är han överdriver. Ge människoliknande attributioner till döda ting eller abstrakta idéer verkligen överdriver, om inte direkt ljuga, men en överdrift är mer av en överdriven uttalande syftar till att göra en punkt eller framhäva en idé. Till exempel, om en kvinna säger till sitt barn att hon redan har bett honom en miljon gånger att lägga undan sina leksaker när han är klar leker med dem, hon använder en överdrift. Hon överdriver, eftersom det är osannolikt att hon har bett honom en miljon gånger. Ändå kvinnan använder överdrivna nummer för att påpeka att hon har bett honom många gånger att lägga undan sina leksaker.

Både personifikation och överdrift används i en mängd olika sätt, och typiskt när en person vill att bättre beskriva en scen eller göra en punkt. Människor använder dem i vardagliga samtal, politiker använder dem i tal och annonsörer använder dem i reklamfilmer. Ofta författare använder instanser av personifiering och överdrift i olika delar av litteraturen. Även om både överdrift och personifiering kan användas i romaner, noveller och andra liknande typer av litteratur, kanske de används oftast i poesi. Detta kan bero på att många dikter är själva abstrakta och dessa termer tillåter poeter att anställa suggestiva kvaliteter snarare än att bara tala om för läsaren mening.