Vad är en Eco Adventure?

October 17

En eko äventyr är en resa som kombinerar äventyrliga aktiviteter och medel för resor med miljövänliga metoder. Destinationerna och aktiviteter varierar kraftigt och kan innehålla kanot på Amazonfloden, vandring i en tropisk regnskog, eller en safari i Afrika. Destinationer är typiskt avlägsna och ger några bekvämligheter; resenärer måste se till att ha en bra guide med dem. Eco äventyr är vanligtvis relativt intensiv, fysiskt krävande resor som syftar till att lyfta fram den naturliga skönheten i destinationen och att störa miljön så lite som möjligt. Helst antingen lämnar en eco äventyr inga spår av mänsklig störning bakom eller bidrar till miljövård.

En eko äventyr kombinerar trender äventyr resor och ekoturism för att vädja till miljömedvetna besökaren. Äventyret delen av resan inbegriper oftast fysisk ansträngning och ett element av risk. Den Ekoturism komponenten fokuserar på att uppskatta skönheten i den naturliga miljön på ett sätt som inte stör området. Vissa resor införliva frivillighet och fokusera på ansträngningarna att bevara eller på sätt att hjälpa de lokala samhällena i eller i närheten av destinationen som besöks.

Det finns en enorm variation att välja mellan för en resenär som vill ta en eko äventyr. Destinationerna är vanligtvis relativt avlägsna områden med ett överflöd av vacker natur. Ett populärt resmål är Sydamerika, med sitt tropiska klimat, kustområden, regnskogar, floder och berg. Resor har ofta paddling, dykning, vandring, bergsklättring, och andra fysiska aktiviteter. Ofta boende är mycket grundläggande inklusive läger som ligger i öknen.

En annan populär eco äventyr destination är Afrika, med dess unika slätter och savanner. Resor innebär ofta safari äventyr och besöker och hjälper infödda byar. Andra vanliga destinationer för eco äventyr inkluderar vildmarksområden i Alaska, Asien och Australien. Aktiviteter varierar beroende på destination, men dessa resor tillåter vanligtvis besökaren att spendera mycket tid utomhus i naturliga inställningar.

Den typiska eko äventyret utspelar sig i en avlägsen destination med några bekvämligheter. Resenärer ofta bo i rustika boende eller läger, och transport är långt ifrån lyxiga. En erfaren, kunnig guide är oerhört viktigt på en resa av detta slag. Guiden bör se upp för säkerhet och välbefinnande för resenärerna och kunna hantera eventuella nödsituationer som kan uppstå.

En eko äventyr bör inte skadar miljön på något sätt. När de läger, eco resenärer lämnar inget efter, även om man tar sina sopor med dem, och försöka lämna campingplatser exakt som hittas. När den används, fordon är så miljövänlig som möjligt. Eventuella organisationer som arbetar med resan, till exempel de som tillhandahåller logi, mat, eller transport, ska använda ekologiskt hållbara metoder. Många resor tar denna aspekt lite längre genom att ha besökare delta i ansträngningarna att bevara eller genom att använda en del av medlen från resan för att stödja miljön.

  • Camping kan vara en del av ett miljöäventyr.
  • Paddling är ofta en del av ett miljöäventyr i Sydamerika.
  • En eko äventyrsresa kan omfatta forsränning.
  • Vandrings eco äventyr är idealisk för människor som vill njuta av naturen samtidigt öka deras uthållighet.
  • Eco adventurists kan fågel titta exotiska fåglar.
  • Eco-minded safari tour företag erbjuder olika sätt att visa och fotografera storvilt i Afrika.
  • Eco äventyr tillåter semesterfirare att se nya och spännande sevärdheter.
  • Ett vattenfall på ön Tasmanien, en populär destination för eco äventyrare.
  • Dykning är införlivat många eco äventyr.
  • Cykla kan vara en del av ett miljöäventyr.