Vad är Illicium?

September 6

Illicium är en växt släkte som är en del av Stjärnanisväxter familjen. Den innehåller cirka 40 arter av vintergröna träd och buskar som är inhemska på Amerika och Västindien. De flesta av arterna har unika starry formade blommor och tät glänsande bladverk. De är utmärkta exemplar för skogsmark trädgårdar och gränser. Ett problem som ofta påträffas i trädgården angående detta släkte är rotröta, som är en svampinfektion.

Trädgårdsmästare väljer buskar från Illicium släktet för ett antal skäl. Den mest uppenbara är den tjocka blad, som ger bra skugga och fungerar som en privatliv skärm för fönster. En annan tilltalande kvaliteten på de flesta arter är den aromatiska doften de släpper. Även de buskar producerar blommor som är ganska unikt. Amerikansk stjärnanis i särdrag rödbrunt till lila blommor som har 20-30 bandliknande kronblad.

Växter inom Illicium släktet används i en mängd olika sätt i trädgården. Högre arter som når en höjd av (9,1 m) 30 fot, såsom Gul stjärnanis, används i allmänhet vid hörnen av ett hus. Buskar som är (1,8-3,7 m) 6-12 fot, såsom Amerikansk stjärnanis, kan planteras med liknande storlek buskar i gränser eller skära som säkringar. Mindre arter är oftast odlas i behållare eller i svala växthus.

Idealiska odlingsförhållanden gör att buskarna att växa ordentligt. Vanligtvis är en väldränerad jord som är rik på organiskt material som krävs för optimal tillväxt. Det rekommenderas att jorden vara något sur också. Det område där buskarna är planterade bör ha en adekvat exponering för solljus. Vissa arter föredrar skuggan och kommer att blekna om de utsätts för alltför mycket solljus.

De flesta arter av Illicium förökas genom ympning eller sticklingar. De sticklingar bör normalt har den tidigare säsongens tillväxt. Det bör tas i ottan och lagras i en sval, fuktig miljö innan du placerar i ett odlingssubstrat.

Ett vanligt problem bland buskar av detta släkte är svampinfektioner. Anthracnos är en svampsjukdom som drabbar bladen, stjälkar, blommor och frukter av en buske. Tecken på infektion inkluderar sjunkna lesioner som är svart eller brun vävnad som är böjt eller förvrängd. En annan svampinfektion att oroa är rotröta, som orsakas av en svamp. Det skadar rötterna till buske, förhindrar upptaget av näringsämnen. Så småningom, bladen börjar gult och faller av.

Risken för infektioner kan minskas med rätt markförhållanden och vattning tekniker. Undvik overhead vattning, vilket tenderar att plaska svampsporer till andra områden. Också, ta bort växtrester från snårskog för att förhindra övervintrande sporer från att bli aktiv efter säsongen.