Vad är Pangamic Acid?

January 11

Pangamic syra, även känd som vitamin B15, först förvärvas av Ernest Krebs 1951 från aprikoskärnor. Det finns i fullkornsris, Brewerâ € s jäst, pumpa och solrosfrön, aprikoskärnor och nötkött blod. Studier har funnit att pangamic syra hjälper till i bildandet av vissa aminosyror, som i sin tur används för att bygga proteiner i cellen. Vissa av dessa proteiner är involverade i nedbrytningen av glukos under cellandningen. Pangamic syra har också visat sig förbättra cirkulationen och, som ett resultat, öka mängden syre som når kroppens vävnader.

På grund av dess stimulerande effekt på cirkulationssystemet, har vitamin B15 använts i Europa för behandling av för tidigt åldrande. Det kan hjälpa till att skydda kroppen från föroreningar och kan vidtas för att hjälpa människor som bor i förorenade områden eller under stress. Det är också känt för att sänka kolesterolhalten i blodet och är till hjälp vid behandling av arterioskleros, eller åderförkalkning, och hypertoni, eller högt blodtryck.

Det har visats att pangamic syra bistår vid läkningsprocessen genom att öka det tillgängliga syret i blodet, förbättra cirkulationen och genom ökning av fördelningen av viktiga näringsämnen i hela kroppen. Det används också som ett supplement genom vissa idrottsmän för att förbättra cirkulationen och minska uppbyggnaden av mjölksyra i musklerna. Detta i sin tur förbättrar prestanda och minskar uppkomsten av trötthet för idrottaren.

Även känd som vitamin B15, har pangamic syra inte accepterats som en vitaminallt eftersom det har ännu inte anses som väsentliga i människans kost. I själva verket är det inte tillgängligt i USA och har tagits bort från B-komplex vitaminer. Detta beror på det faktum att det är olöst om i människokroppen faktiskt behöver pangamic syra och inga symptom eller sjukdomar resultera om dess konsumtion är begränsad. Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) bort pangamic syra från hyllorna på 1970-talet. Den föreslår att Dimetyl glycin (DMG) tas i stället för pangamic syra, såsom DMG främjar produktionen av pangamic syra i kroppen.

FDA fortsätter att övervaka de många medicinska tillstånd som behandlas med vitamin B15 i andra länder, som Ryssland. Det har också använts i europeiska länder för att behandla alkoholism som det är tänkt att bidra till att minska suget. Substansen har visat lovande resultat vid behandling av baksmälla eftersom det verkar för att förbättra funktionen av levern, som hjälper till i avgiftningsprocessen. Slutligen har det använts för att behandla leversjukdomar och vissa typer av kemiska förgiftningar.

  • Solrosfrön innehåller vitamin B15, eller pangamic syra.
  • Aprikos frön innehåller pangamic syra.
  • Pangamic syra har visat lovande resultat i behandling av baksmälla.