Varför Ta en hund Dewclaw?

January 6

I vissa raser, kan hund dewclaws tas bort för att ge benet en jämnare utseende. Risken för dewclaw skada kan också uppmana dewclaw borttagning. Sporrar är onödiga tår på ryggen av hundarnas ben.

Om du köpt en valp från en seriös uppfödare, kan dewclaw borttagning ha gjorts när hunden var tre till fem dagar gamla. I den här åldern, inte hunden inte ens behöver bedövas. Detta förfarande är en som vissa uppfödare kan göra själva, utan någon uppenbar sjuk effekt valparna, som tillfrisknar snabbt från amputation.


Medan många människor tror att dockning en hunds svans är egentligen inte nödvändigt, och många fler människor tror att dockning en hundens öron är rent ut sagt grym och bör förbjudas, det finns ett giltigt skäl för att ta bort dewclaw: Hundar drabbas rutin dewclaw skada. Sporrar tjäna något annat än att vara i vägen syftet - de fastna på mattor, de får fångas på leksaker eller möbler, och så vidare. Bättre att ha det bort renlig än att ha din hund av misstag rippa en dewclaw off, vilket leder honom onödig smärta och riskera infektion.

Vissa uppfödare inte automatiskt utför en dewclaw borttagning, och en del hundägare föredrar att lämna det på plats tills hunden har ett problem och måste den tas bort. Kom bara ihåg, proceduren är betydligt mer komplicerat om du väntar tills din hund är äldre, då en veterinär måste utföra proceduren under narkos. Det kommer också att kräva postoperativ vård och mer kostnad för hundägaren.