Hur gör jag Tina Kalkonbröst?

May 8

Det finns faktiskt fyra säkra och vedertagna sätt att tina kalkonbröst, även om var och en har sin egen uppsättning fördelar och nackdelar. Metoden anses vara den säkraste överlägset är att avfrosta bröstet i ett kylskåp, så att isen smälter långsamt och förhindra bakterier från att angripa köttytan. En snabbare metod är att dränka bröstet i kallt vatten, vilket orsakar att isen smälter snabbare än i ett kylskåp, även om vattnet kräver betydande uppmärksamhet. Det är möjligt att tina kalkonbröst i en mikrovågsugn, men texturen hos köttet kan påverkas och bröstet skulle behöva kokas omedelbart. En frusen kalkonbröst även kan placeras direkt i en ugn och tillagas, även om det kommer att ta lång tid för att nå en korrekt inre temperatur.

Det är farligt att tina kalkonbröst i rumstemperatur, där det verkar att tina den snabbaste, eftersom skadliga bakterier kommer att börja hitta köttet när temperaturen på ytan stiger bara lite över fryspunkten. På utsidan av bröstet kommer snabbt nå rumstemperatur, vilket betyder att det kommer att vara sårbar för ett tag eftersom de inre tinar. Ju längre de yttre lagren av bröstet sitter ute för att öka temperaturen, desto större är risken för skadliga bakterier får fäste. Var och en av de accepterade sätten att tina kalkonbröst har funnit en lösning på detta problem.

Det säkraste sättet att tina kalkonbröst är helt enkelt att placera den i kylskåp. Detta hindrar bakterier från att utvecklas, eftersom köttet hålls bara tillräckligt kallt att bakterier inte kan växa. Nackdelen med denna metod är att, för en mycket stor bröst, kan det ta dagar att tina. Kalkonbröst som är i kylskåpet ska placeras på ett fat eller i en kastrull för att förhindra eventuella juicer från att förorena andra objekt eller ytor i kylskåpet.

Om tiden är ett problem, sedan använda ett bad med kallt vatten kan tina kalkonbröst snabbare än i kylskåpet. Detta innebär att linda bröstet ordentligt i en påse och sedan helt dränka den i kallt vatten, med hjälp av en vikt om det behövs för att hålla den nere. Denna metod kan fortfarande ta timmar, dock. En sak som gör denna metod besvärlig är att vattnet där bröstet tinar måste bytas var 30 minuter för att hålla den ren och kall.

Många mikrovågor har upptiningsfunktioner eller instruktioner, och med hjälp av en mikrovågsugn för att tina kalkonbröst kan fungera mycket bra. Bakterierna kommer inte att utveckla insidan av mikrovågsugn när den är i drift, att hålla köttet säker. Nackdelen är att, beroende på mikrovågsugn och storleken av snittet, kanske det yttre lagret av bröstet börjar laga mat och bli blek vit och gummiliknande; det så småningom kommer att bli mycket tufft när tillagas i ugn. Alla kalkonbröst tinas på detta sätt måste kokas omedelbart när tinats.

Vissa kockar sätta en frusen kalkonbröst direkt i en ugn och börja laga den. Denna teknik kommer faktiskt tina kalkonbröst och laga det, men det kommer att ta en ovanligt lång tid. Temperaturen kommer också att behöva justeras för att säkerställa att de inre kockar utan att helt torka ut ytan. Det kan vara svårt, om inte omöjligt, att göra någon typ av preparat på frusen kalkonbröst, eftersom kryddor inte fastnar på huden eller tränga köttet.

  • Det bästa sättet att tina kalkonbröst är i kylskåpet.
  • En kalkonbröst kan tinas i ugnen, men det kommer att ta avsevärd tid.
  • Kalkonbröst kan tinas i mikrovågsugn.