Vilka sevärdheter Ska jag besöka i Australien?

March 24

Många människor är förvånad över att det land Australien är lika stort som USA, även om det bara har en tiondel av befolkningen. Om du planerar ett besök i Australien, skulle du behöva månader för att täcka hela kontinenten. Så vad svenska attraktioner är värda ett besök?

Australiens största stad, Sydney, är känd för bostäder OS 2000, och är en stor, levande, mångsidig metropol. Det finns många bra aktiviteter som finns i Sydney, men två av de mest kända australiska attraktioner finns här - Sydney Opera House och Harbour Bridge. Mot en avgift kan du klättra till toppen av Harbour Bridge, vilket ger en underbar utsikt över hela staden.

Huvudstaden i Australien, Canberra, är säte för landets regering. Här kan du se några av de mer politiska australiska attraktioner, som parlamentsbyggnaden. Det finns också en underbar War Memorial Museum, med stridsplan, militär utrustning och mycket mer. Den Canberra Zoo är också ett bra ställe att besöka, med många djur som är unika för Australien.

I Outback, hittar du en annan av de mest kända australiska attraktioner. Uluru, en gång känd som Ayers Rock, är en massiv naturlig sten struktur i mitten av öknen. Uluru är en vacker syn, och är definitivt värt att besöka och fotografera.

Australien är också hem till en av världens naturliga underverk, Stora Barriärrevet. Här kan du snorkla eller dyka för att se en enorm mängd tropiska fiskar och andra marina djur. Du kan också ta en tur i en glasbottnad båt, om du inte vill bli blöt, men ändå vill se några fantastiska australiska attraktioner under vattnet.

Slutligen, missa inte staden Melbourne, där det finns bra shopping, stränder, restauranger, och museer. Det skulle ta månader att utforska tusentals australiska attraktioner som du hittar i landet, men dessa förslag bör hjälpa dig att komma igång.

  • Turister som är intresserade av att utforska Australiens kust kan uppmana landets mycket erfarna dykning community för rådgivning.
  • Australiens University of Sydney, med sin unika arkitektur, byggdes 1850.
  • Australien är lika stort som USA, även om det endast har en tiondel av befolkningen.
  • Ett vattenfall på ön Tasmanien, en del av Australien.
  • Stora barriärrevet, ett korallrev som denna, hittas utanför Australiens kust.
  • Koalas, som är trädlevande pungdjur, är populära bland besökare till Australien.