Vad är Chrysanthemum Greens?

November 28

Ibland kallas matlagning krysantemum, krysantemum gröna är helt enkelt de gröna blad som är en del av krans krysantemum, en växt som har flera ätbara delarna. Greenerna av anläggningen kan användas i tillagade rätter samt vara en utmärkt ingrediens i ett antal kastade sallader.

Ätbara krysantemum växter bär en slående likhet med den dekorativa krysantemum som är populär i många blomsterträdgårdar. Till skillnad från den prydnads typ ätbara krysantemum ofta odlas och skördas för inte bara de gröna, men också för stjälkarna av anläggningen. När kokta, stjälkarna är mycket anbud och kan ofta användas i recept i stället för sparris stjälkar.

Krysantemum greener kan tillagas ner på ett sätt som liknar kålrot, collard, eller greener senap, och smaksatt med örter och andra kryddor. Som en tillsats till soppor grytor och grytor, krysantemum gröna är ett bra sätt att lägga ett skott av grön färg till rätter, samt förbättra den övergripande smaken av skålen.

Ofta krysantemum gröna är en nyans som är mycket mörkare än isbergssallad, men inte riktigt så mörkt som spenatblad. Med hjälp av en blandning av sallat, spenat, och krysantemum greener kan göra en dramatisk ser grön sallad, med ingenting annat än en trevlig vinägrett dressing och kanske några torkade tranbär. På liknande sätt, fint hacka de krysantemum greener kommer att ge en produkt som lätt kan användas i dips som görs på samma sätt som spenat dip.

En sak att tänka på om krysantemum greener är att när den krans krysantemum har börjat blomma, kommer greenerna har en bitter snarare än en syrlig smak. Dessutom kan överkokning greenerna leda till en chans i den smak som har en bitter överton. Matlagning eller ångande de krysantemum greener på en lägre värme och var noga med att använda unga greener kommer att ge en överlägsen smak. Vid användning av krysantemum greener i en stek recept, se till att lägga till dem som en av de sista ingredienserna.

Medan krysantemum greener är inte allmänt tillgängliga i snabbköp, är några specialitet matmarknader och organiska mataffärer börjar ge mer uppmärksamhet till greenerna, eftersom de gör packa mer näringsämnen än många gröna blad livsmedel. För närvarande är de krysantemum greener tenderar att vara dyrare än andra färskvaror alternativ, men smaken är väl värt kostnaden. Leta efter krysantemum greener under flera olika namn, såsom chop suey greener, shingku eller tong ho choi.