Vad är den federala Familj Education lån Program?

October 6

Den federala Familj Education lån (FFEL) Programmet initierades av lagen US högskolelagen 1965 att ge privata långivare med incitament för att göra federalt garanterade studielån. Föräldrar och elever skulle kunna ansöka om dessa lån till en lägre ränta än vad de annars skulle få utanför programmet; pengarna var avsett att täcka kostnaderna för högre utbildning. Enligt US Department of Education, var $ 67000000000 $ (USD) till förfogande under 2009 ensam genom den federala Familj Education lån program för att finansiera studenter bedriver högre utbildning.

Syftet med att tillhandahålla incitament var att stimulera utbildning relaterad utlåning till elever och föräldrar. Innan den federala Familj Education lån Program, det var för dyrt för de flesta nedre till medelklassfamiljer att ha råd att skicka sina barn till högre utbildning. Bankerna var också mindre benägna att ge lån till studenter, eftersom de ansågs ha en hög risk för försumliga. Programmet gav en behövs länk så att eleverna från hushåll med lägre inkomster fortfarande kan få en högre utbildning vid en yrkesskola, högskola eller universitet.

Privata långivare finansierade studielån att ta emot bidrag från den federala regeringen. De subventioner kompenserade långivare för att sänka räntor och för alla avgifter i samband med bearbetning och underhålla dessa studielån. Regeringen återbetalas också långivare om elever eller föräldrar standard på sina lån. Elever och föräldrar utjämnade på hur mycket de kunde låna varje termin baserat på deras inkomstnivå och antal timmar kredit eleven var inskrivna i skolan.

Lånetyper som erbjuds enligt den federala Familj Education lån program omfattade subventionerade Stafford lån, subventioner Stafford lån, federala PLUS lån, och federala konsolideringslån. Regeringen betalade räntan på subventionerade Stafford lån förrän efter studenterna examen från deras program. De federala PLUS lån skapades för föräldrar till elever för att få tillgång till lägre krediträntor för att täcka kostnader utbildning. Federal konsolideringslån får studenter att kombinera flera lån till ett genom att använda ett vägt genomsnittsformel.

Den federala Familj Education lån program avslutades den 26 mars 2010 efter Hälsovård och utbildning Reconciliation Act av 2010 antogs. Lån delades ut under detta program till den 30 juni 2010. Hälsovård och utbildning Reconciliation Act infördes ett nytt program, kallat Direct Låneprogram. Enligt det nya programmet, ger regeringen direkt lånen till eleverna i stället för att ha banker fungerar som mellanhänder. Syftet med omstruktureringen detta program var att spara skattebetalarnas pengar genom att inte längre betala en premie när man går igenom långivarna.