Vad är Arkitektur och Design?

August 29

Arkitektur utformning avser verkligt design och layout av utrymmen. Arkitektur omfattar många olika element, inklusive konstruktion, design och manipulation av ljus eftersom det gäller att skugga. Genom historien har arkitekter hittat sätt att skapa funktionella och praktiska utrymmen som använder något material som fanns tillgängliga.

Ursprungligen arkitektur uppstått ur nödvändighet. Sedan urminnes kulturer behövde ett sätt att dyrka vördade religiösa gudar, tidig egyptisk och mesopotamiska arkitektur återspeglas direkt förhållandet mellan människor och forntida religioner. De flesta byggnader som byggts under regeringstiden av dessa imperier var tänkt att hylla himlen. Medan "arkitekter" som vi känner dem inte existerade under byggandet av dessa byggnader, tanken bakom att skapa imponerande och funktionella utrymmen var närvarande.

Till skillnad från egyptiska och mesopotamiska arkitektur, var persiska arkitekturen enbart utformad för att visa den rikedom av staten. För de gamla perserna, skapa byggnader som imponerade gäster var viktigt. Återigen, genom behovet av skydd, de gamla pers stor del bidragit till stadsplanering och arkitektur genom att bygga massiva städer. När grekerna och romarna kom till makten, arkitektur design förskjutits från en religiös eller pragmatisk koncentration design som baseras på medborgerlig oro.

På grund av de grekiska och romerska bidrag, började arkitektur för att ta nya former och former. Byggnader byggda under grekiska och romerska tiden var massiva, imponerande, och nästan varje struktur testade gränserna för arkitekturen som världens visste det. Idag är arkitektur design ofta baserad på moderna problem som miljö.

Termen arkitektur eftersom det gäller vår värld i dag omfattar många olika specialiserade områden. Aktuella professionella arkitekter koncentrera sig på specifika typer av arkitektur, snarare än arkitekturen som helhet. En landskapsarkitekt designar enbart landskap, medan en kyrka arkitekt fungerar bara på religiösa strukturer. Detta var inte fallet under tiden för de gamla romarna, grekerna, egyptierna, eller mesopotamier när alla designers bygg skapat någon typ av struktur, oavsett vad det verkliga syftet med denna organisation var.

Dagens arkitekter måste överväga formen, textur, struktur, utrymme, massa, material och kostnader före utforma en byggnad eller utrymme. Därför måste en arkitekt har ett bra grepp om matematik, teknik, och naturvetenskap. Det är just därför de flesta arkitekter bringa många år arbetat inom arkitekturområdet innan arbeta som fristående entreprenörer.

Blivande arkitekter bör överväga att anmäla sig till ett fyraårigt grundutbildningen, följt av en forskarutbildning som är speciellt inriktad på arkitektur. Genom ordentlig utbildning och arbetslivserfarenhet, kan uppnås en karriär inom arkitektur design. Från villaarkitektur till industriell arkitektur, har arkitektur design kraftigt förändrats under århundradena.

  • Arkitekter ansvarar för utformningen av layouten och utseendet av utrymmen.
  • Arkitektoniska projekt inkluderar ritningar och skisser av framtida byggnader.
  • Nya arkitektoniska stilar dök upp i det antika Grekland.
  • Urban arkitektur är utformad för att användas i en urban miljö, mest speciellt för stora städer.