Vad är en Homebirth barnmorska?

October 5

En homebirth barnmorska är en läkare utbildad för att hjälpa kvinnor att leverera sina barn hemma. Det finns tre klassificeringar av homebirth barnmorskor i USA: certifierade sjuksköterska-barnmorskor, certifierade barnmorskor och certifierade professionella barnmorskor. Båda certifierade sjuksköterska-barnmorskor och certifierade barnmorskor måste ha en magisterexamen.

Den tredje klassificeringen är en certifierad professionell barnmorska, vars pedagogiska erfarenhet är mer varierad. De deltar endast homebirths, i motsats till certifierade sjuksköterska-barnmorskor och certifierade barnmorskor som kan utföra vården i en klinisk miljö och ofta benägna att göra det. Det finns flera sätt att en certifierad professionell barnmorska kan få utbildning, till exempel genom college kurser, självstudier, eller onlineutbildning. Certifierade professionella barnmorskor får särskild utbildning i out-of-sjukhuset födslar. De är certifierade genom den nordamerikanska kansli Barnmorskor (NARM).

Homebirth barnmorskor regleras separat av varje stat i USA. Inte alla stater tillåter alla klassificeringar som barnmorska för att delta i homebirths, och vissa stater kräver en läkares godkännande för vissa typer av barnmorskor att göra så. Det är viktigt att förstå vad certifiering och nivå utbilda en homebirth barnmorska har tidigt i graviditeten. Detta kommer att förhindra onödig påfrestning närmare leveransdatum.

Omkring 1 procent av barn föds varje år i hemmet. Kvinnor väljer homebirths av olika skäl, bland annat hopp om en mindre stressande upplevelse, mindre chans att uppleva onödiga medicinska ingrepp, och tron ​​att utsätta sig själva och sina nyfödda till sjukhus skapar en ökad risk för infektioner.

Kvinnor som hoppas att uppleva en homebirth bör använda en homebirth barnmorska för sin mödravård. Barnmorskan har erfarenhet av att leverera barn, och kommer att förbli med kvinnan under hela förlossningen. En barnmorska får också utbildning så att hon kan känna igen varningssignaler om att arbetskraft inte fortskrider normalt, och kan ordna med transport till sjukhus.

Kvinnor som hoppas att uppleva en homebirth bör överväga en homebirth barnmorska som har ett etablerat samarbete med en förlossningsläkare. Detta gör barnmorskan att överföra den arbetande mamma till sjukhuset om hon utvecklar komplikationer, och för mamman och barnet att få vård av en förlossningsläkare som är bekant med barnmorskan, och vem stöder valet mamman har gjort.

En homebirth barnmorska avvisar ofta potentiella kunder, eller kan kräva att patienten besöka en förlossningsläkare innan du accepterar henne som patient. Det största problemet de flesta gravida kvinnor och vårdgivare har med homebirth är bristen på omedelbar tillgång till hälso- och sjukvård. Homebirth barnmorskor arbetar för att mildra detta problem genom att acceptera endast lågriskpatienter. En patient som utvecklar komplikationer under graviditeten, eller bär en bebis som inte verkar förvandlas till förlossningskanalen, är inte en kandidat för homebirth.

  • En gravid kvinna.
  • Barnmorskor är utbildade för att övervaka utvecklingen av en graviditet och förbereda mamman att föda.