Hur tar jag bort skav?

August 11

Skav från skor kan undvikas i viss mån om alla på familjen kommer ihåg att ta bort sina skor innan ditt hem. Eftersom inte alla kommer ihåg att ta detta steg hela tiden, finns det flera saker du kan göra för att bli av märken från golvet. Innan du försöker ta bort eventuella skrapmärken, är det en bra idé att kolla tillverkarens instruktioner för ditt golv för att ta reda på vilken metod de rekommenderar. Ett golv återförsäljare är en annan bra källa till information, eftersom deras personal måste känna till butikens produkter.

Den metod du väljer att ta bort skrapmärken kommer att bero på hur tunga de är och hur porös ditt golv är. Du vill inte använda en hård rengöringsmedel som kommer sjunka ner i golvet och orsaka skador på golvet när man försöker ta bort en ful märke. För små skavmärken kan ett suddgummi vara allt du behöver. Hellre än att plocka upp en rosa en som kan lämna en färgad rester på golvet, är ett bättre val för att hitta en vit suddgummi och använda den på de skrapmärken. Prova på en liten fläck först se till att det inte kommer att lämna ett märke innan du använder den på hela området där du behöver ta bort de skrapmärken.

Ett annat val du kan tänka på när man försöker ta bort skrapmärken är att göra en pasta av bakpulver och vatten. Bakpulver är ett bra allrengöringsmedel som är icke-slipande. Det kommer inte att repa ditt golv, oavsett hur hårt du skrubba. Applicera pastan till scuff märket och gnid försiktigt för att ta bort den.

Din lokala livsmedelsbutik kan ha vissa produkter som tar bort skavmärken från golv också. Gå till gången där rengöringsmedel förvaras och läsa etiketterna noga. Vissa allrengöringsmedel som är utformade för att skära fett kan arbeta med skrapmärken, men de är också mycket starka produkter som kan skada ditt golv. Om du bestämmer dig för att prova en av dem, spray eller applicera produkten i ett testområde först. Sedan komma tillbaka i en dag eller två och undersöka ditt golv noggrant för att kontrollera om det finns fläckar eller andra skador innan du använder produkten på de skrapmärken.

En järnaffär eller byggnad leverans företag kan också ha specialiserat produkter som kan användas för att ta bort skavmärken. Dessa skulle hittas i färgavdelningen. Be om en produkt som tar bort torkade latexfärg och kontrollera märkningen för att se om den också kommer att ta bort märken från golv. Igen, prova den på ett testområde innan du använder den på skrapmärken.

  • Många produkter som tar bort torkade latexfärg också ta bort skavmärken.
  • Små skav kan ofta gnidas ut med penna sudd.
  • En pasta gjordes genom att kombinera bakpulver och vatten är en möjlig väg för att avlägsna skav.