Vad är borstad metall?

May 24

Borstad metall är metall som har slipat eller slipas för att skapa en dekorativ finish. Ett antal metaller kan borstas för att skapa denna speciella finish. Vid närmare inspektion, fina linjer är tydliga i metallens yta. Denna yta är mindre reflekterande än vanliga metall finish och används ofta i hushållsamplar och dekorativa accenter.

I de flesta fall är borstad metall skapas genom att gnugga sandpapper över ytan av metallen. Varierande gryn av sandpapper används för att skapa olika texturer och utseende. Fin slippapper skapar finare linjer, medan grovt slippapper producerar mer distinkta markeringar. De skrubbsår flyttar oftast i bara en riktning och kan eller inte kan köra hela längd prefabrice plåt, beroende på önskat utseende.

Andra borstade ytorna skapas genom att gnugga metallens yta med linne eller muslin moppar som har belagts med en slippasta. I denna metod, de resulterande skrubbsår är mindre enhetlig och kör inte i en enda riktning. Detta kallas ibland blandning eller satin blandning. Borstning görs vanligtvis endast på den synliga ytan och kan åstadkommas för hand eller med en automatiserad maskin.

Vanliga plåt som används i denna teknik är nickel, aluminium och rostfritt stål, även om andra metaller används ibland. Objekt med matt borstad metall finish anses ofta mer elegant än sina blanka, oborstade motsvarigheter. Som ett resultat kan borstade objekt har en något högre prisläge.

Bygg fixturer införliva vanligt borstad metall finish. Kranar, duschmunstycken, handduk barer och andra badrumsarmaturer erbjuds ofta i en borstad finish, som är belysningsarmaturer, dörrhandtag och låda drar. Stora apparater, till exempel kylskåp och diskmaskiner, ofta har borstad metall ansikte plattor. Andra dekorativa föremål som speglar, tavelramar och bordslampor kan också ha en borstad finish. Även kläder poster såsom knappar, spännen, smycken och håraccessoarer kommer i detta särskiljande finish.

Borstad metall är också vanligt förekommande i merchandising bildskärmar. Den avancerade utseende tros innebära att merchandised produkt finns även high-end. Dessutom är det mindre sannolikt att visa de små repor, skav och små bucklor som oundvikligen uppstår när en fixtur har varit på en detaljhandels golv för en tid den borstad yta.

Borstade ytor kan kräva särskild omsorg. Vissa texturer tillåter mindre reparationer med en enkel bit sandpapper. De flesta bör rengöras med icke-slipande rengöringsmedel för att undvika att slipa målgång vidare.

  • Borstad metall tekniker kan appliceras på plåt.
  • Duschmunstycken är oftast gjorda med borstad metall.