Vad är några Niacin Rich Foods?

March 16

Niacin, eller vitamin B3, är ett vattenlösligt näringsämne som är nödvändigt för en korrekt funktion av många olika system i kroppen. Närvaron av niacin som nikotinsyrahjälpmedel spola överskott av kolesterol från blodomloppet, att hålla ögonen friska, och även i att hjälpa till att reglera funktionen av det centrala nervsystemet. Lyckligtvis finns det ett antal niacin rika livsmedel som gör det lätt att få det lägsta belopp som krävs dagligen för att hålla kropp och själ frisk.

När det kommer till niacin rika livsmedel, är konsumtionen av många typer av fisk ett enkelt och välsmakande sätt att få betydande mängder av vitamin B3. Kyckling är också en bra källa till detta viktigt näringsämne. Med både fisk och kyckling, är det möjligt att öka niacin intag genom att välja att halstra stället steka maten, och använder niacin rika örter som persilja som krydda.

Flera kärnor är bland de många niacin rika livsmedel tillgängliga. Korn, vete och brunt ris är utmärkta alternativ när det gäller att se till att det dagliga intaget av niacin räcker. På liknande sätt, spannmål som görs med ris eller vetekli innehåller typiskt betydande mängder av niacin. Helmjölk kan konsumeras med dessa spannmål, vilket bidrar till att öka intaget av vitamin B3 frukost samtidigt.

Många gröna grönsaker är bland de roster niacin rika livsmedel. Generellt mörkgröna grönsaker som grönkål, collards och rovor är utmärkta val. Människor som tycker broccoli kan också vara säkra på att de tar i en anständig mängd vitamin B3. Ytterligare niacin erhålls när betjäna dessa gröna grönsaker med pinto eller kidneybönor. Som en bonus, alla dessa livsmedel innehåller också varierande mängder av andra B-vitaminer, vilket sannolikt kommer att öka effektiviteten i niacin innehåll.

Även mellanmål är en bra tid att njuta niacin rika livsmedel. Torkade röda paprikor kan användas för att krydda popcorn, vilket ger en fin källa till fiber som är förstärkt med förekomsten av niacin i paprikorna. Jordnötter som konsumeras tillsammans med skalen ger också en dos av niacin. För variation, prova mumsa på några solrosfrön eller ens några sesamfrön.

Konsumerar niacin rika livsmedel är viktigt om man ska undvika att uppleva en niacin brist. Även om små mängder av vitamin B3 lagras i levern, kräver kroppen mycket mer av detta viktiga vitamin dagligen. Tecken på att niacin är låga kan omfatta en ökning av blodtrycket, ryggsmärtor, minskar förmågan att hantera stress på ett effektivt sätt, och till och med kramp i benen. Genom att äta en balanserad kost som innehåller flera niacin rika livsmedel tillsammans med andra näringsrika livsmedel, är chanserna att leva längre och njuta av livet mer kraftigt ökat.

  • Kale är en bra källa till naicin.
  • Persilja är rik på niacin.
  • Solrosfrön är rika på niacin.
  • Korn innehåller niacin.
  • Niacin kan finnas i kött.
  • Vissa bönor, som pinto (mitten vänster) och njure (överst till höger), är höga i niacin.
  • Benkramper kan orsakas av en niacin brist.
  • Jordnötter som konsumeras med huden fortfarande på kan vara hög i niacin.
  • Svampar är en bra källa till kost niacin.