Vad är en Mission Bokhylla?

December 16

Som namnet antyder, är en mission bokhylla en bok lagringsenhet som har skapats i enlighet med konstruktionsprinciper Mission stil. Denna stil, som blev populär i USA i början av 20-talet, uppstod i en del som en motreaktion mot den massproducerade och extremt utsmyckade möbler vanligt på den tiden. Liksom alla möbler i denna stil, är en mission bokhylla generellt minimalistisk, har starka vertikala och horisontella linjer, och är oftast gjorda av ett massivt trä som har målat i en rik nyans. Utöver dessa grundläggande egenskaper, kan de särskilda konstruktionsegenskaper hos en Mission bokhylla variera från en enhet till en annan.

The Mission designen blev populär i USA i början av 20-talet. Den betraktas av många designexperter som en amerikansk utväxt av den brittiska Arts and Crafts rörelsen, som uppmuntrade en återgång till handgjorda, tänkdesignade möbler. Denna betoning på hantverks design provocerad av den ökande utbredning av massproducerade möbler möjliggjorts genom spridningen av industrialisering. Med sin speciella betoning på enkelhet, var uppdraget stilen sannolikt också tänkt som ett alternativ till den arbetade jugend designs populärt i slutet av 19th century.

Liksom alla möbler i denna stil, är en mission bokhylla generellt minimalistisk design och utnyttjar liten eller ingen dekorativa hårdvara. Den har oftast starka vertikala och horisontella linjer, utlåning enheten en känsla av enkelhet och hållbarhet, och det står på fyra fyrkantiga ben i stället för att vila direkt på golvet. Ofta kommer dess enda stilistblomstra från användningen av jämnt fördelade och stora vertikala stegpinnar eller ribbor för att kompensera sina sidopaneler. Traditionellt har en mission bokhylla tillverkad av ett massivt trä, speciellt ek, som färgades till en rik nyans som körsbär, valnöt, eller gyllenbrun. Moderna tolkningar av Mission bokhyllor, särskilt budget sådana, får göras från spånskiva eller annat träkomposit, och kan funktionen avsluta färgerna inte generellt sett i traditionella modeller.

Utöver dessa grundläggande egenskaper, kan den exakta utformningen av ett Mission bokhylla variera från en enhet till en annan. Vissa, till exempel, har enkla glasdörrar, rutorna varav korsas med tunna trä lister. Vidare, medan många Mission bokhyllor har fasta ryggar, vissa utnyttjar en öppen-stödda design. Medan dessa öppna-stödda modeller är vanligtvis mindre tung i utseende än sina slutna uppbackade motsvarigheter, är de inte nödvändigtvis mindre robust.